Reintegratie burnout

Reintegratie na een burnout

Reintegratie na een burnout. Wanneer je een tijd met een burn out hebt gekampt kan het een heel eng idee zijn om straks weer aan de bak te moeten gaan.

Misschien vindt je het eng om terug te keren naar je oude werkplek of misschien vindt je het spannend om met een nieuwe baan aan de slag te gaan.

Dit is allemaal niet gek en heel logisch en wat je echt moet beseffen is dat je hier niet alleen in staat.

Veel mensen kampen met een burn out en eenmaal wanneer je de burn out verslagen hebt is het ook helemaal niet raar dat je je op momenten tijdens het reïntegratie proces angstig en paniekerig kunt voelen.

Het is daarom ook belangrijk dat jij je eigen reïntegratie proces goed aanpakt.

1. Zorg eerst dat je volledig hersteld bent.

Als jij je niet klaar voelt om te werken dan ben jij niet klaar om te werken.

Durf dit vooral ook aan te geven bij de bedrijfsarts of casemanager die jouw zaak behandeld.

Niemand heeft er wat aan om jou de werkvloer op te sturen als jij je hier niet goed bij voelt. Kom voor je zelf op en geef jouw eigen grenzen aan.

2. Bouw je werk langzaam op.

Denk hierbij niet alleen aan de taken en verantwoordelijkheden maar ook aan het aantal uren.

Werkte je voorheen fulltime, begin dan nu met een paar uur per dag en bouw het zo langzaam op. Zorg dat je hier de juiste begeleiding bij krijgt.

Het is bewezen dat wanneer je het weer langzaam aan opbouwt je een succesvollere terugkomst kunt creëren dan wanneer je je weer direct volledig in je werk stort.

3. Werk met een reïntegratie begeleider

Zorg dat je iemand aan jouw kant hebt staan die het beste met je voor heeft.

Werk met een reïntegratie begeleider die er voor kan zorgen dat er een op maat gemaakt plan wordt opgemaakt dat volledig past bij jouw gezondheid.

Deze begeleider zal er ook zicht op houden of jij je aan dit plan houdt en kan een fijne stok achter de deur zijn.

Ook wanneer het niet goed gaat heb je iemand met wie je dit kunt bespreken en indien nodig het plan van aanpak aanpassen.

Hoe dan ook is dit iets waar ook jij succesvol uit zal komen en voor je het weet ben jij weer lekker aan het werk op een fijne manier en zul jij terug plezier hebben op de werkvloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *