Niet meer willen werken na burn out

Niet meer willen werken na burn out

Een burn out is verschrikkelijk. Je kunt niet meer werken, bent continu moe en rusteloos en voelt je zelfs op momenten dat je niks doet opgejaagd en de spanning giert 24/7 door je lijf. Dit is natuurlijk helemaal geen fijn gevoel.

Het duurt daarom ook wel een flinke tijd voordat je de burn out volledig achter je kunt laten en je je weer goed genoeg voelt om aan het werk te gaan.

Wanneer je dit punt bereikt zul je merken dat je misschien helemaal niet meer wilt werken na de burn out. Dit kan verschillende redenen hebben.

Burn out door werk ontstaan

Misschien ben je angstig omdat de burn out juist door het werken is ontstaan of misschien ben je door je burn out tot het inzicht gekomen dat je eigenlijk graag heel iets anders zou willen doen.

Beiden is oké, zolang je er maar over blijft communiceren met je dierbaren. Denk hierbij aan je partner, ouders, een broer of zus of zelfs een collega.

Alles opkroppen en je gedachten en gevoelens niet tijdig uiten heeft er initieel ook voor gezorgd dat jij een burn out kreeg.

Belangrijk om toch weer te gaan werken

Het is belangrijk dat je toch een manier vindt om uiteindelijk weer aan het werk te gaan. Wanneer je werkt heb je een positieve dag invulling.

Je voelt je nuttig en verdiend je eigen geld.

Werken zal juist weer positiviteit in je leven brengen. Laat je zelf echter niet forceren en forceer je zelf ook niet. Het is slim om een afspraak te maken met een reïntegratie begeleider.

Samen met je begeleider kun je namelijk kijken wat jouw doelen en wensen zijn en zo een plan van aanpak maken.

Een reïntegratie begeleider zal jou ook op de beste manier begeleiden, omdat het zijn doel is dat jij straks weer blijvend aan het werk gaat en werk doet waar je plezier uit haalt zodat je niet weer binnen de kortste keren zult uitvallen.

Plan van aanpak

Je kunt door middel van een gepersonaliseerd plan van aanpak er ook voor zorgen dat je alles op jouw tempo doet. Begin met een paar uur per week en bouw het zo uit.

Nogmaals, het is heel logisch dat je soms wat schrik hebt na een burn out om weer aan de slag te moeten.

Maar eenmaal op de werkvloer, wanneer je de werkuren in alle rust hebt opgebouwd, zul je merken dat het je uiteindelijk toch veel plezier zal brengen.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Heb je momenteel last van een burn-out?

Meld je dan aan voor onze community waarin je in contact komt met lotgenoten.

Meld je hier aan >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *