Burn out Psycholoog – De hulp inschakelen van een psycholoog!

Burn out Psycholoog

Een burn out is geen lachertje, zoveel is zeker. Je gezondheid terug winnen tijdens een burn out is dan ook een opdracht die heel wat energie en tijd vraagt.

Dankzij de hulp van een psycholoog is het echter mogelijk om mentaal en fysiek weer sterker te worden, waardoor normaal functioneren weer mogelijk én aangenaam wordt.

Wat is nu de rol van een psycholoog als er sprake is van een burn out? Onderstaand overzicht geeft wat meer informatie.

De rol van de psycholoog bij een burn out

Een burn out is kortweg een situatie waarin het lichaam en de geest geen energie meer hebben.

Zowel lichamelijk als psychologische en emotionele problemen kunnen daar de oorzaak van zijn, maar hoe dan ook willen het lichaam en de geest niet meer mee.

Vaak wordt naar medicatie gegrepen bij een burn out en hoewel deze misschien kunnen helpen om burn out symptomen te verzachten, wordt de oorzaak er niet mee aangepakt. Hiervoor is professionele hulp, zoals van een psycholoog, een goed idee.

Een psycholoog kan immers door middel van ervaring, kennis, inzicht én empathie, dieper doordringen in de geest van de persoon in kwestie.

Welke kwetsuren liggen aan de grondslag van de burn out? Wat gaat er om in de gedachten van de persoon? Hoe ziet de persoon in kwestie de wereld en mensen om zich heen? Allemaal vragen die een psycholoog kan beantwoorden.

Psychologisch herstellen van een burn out

Het spreekt voor zich dat er heel wat factoren kunnen bijdragen tot het herstel na een burn out.

De hulp inschakelen van een psycholoog is echter een goede manier om achterliggende psychologische problemen en obstakels te identificeren.

Hoe beter de persoon in kwestie die zaken begrijpt, hoe eenvoudiger het zal zijn om ze te aanvaarden. En dat maakt de kans op herstel dan ook veel groter!

Wil je meer weten over het herstel van deze lastige klachten?

Of in contact komen met lotgenoten.

Bij onze community kun je terecht voor al je vragen.

Meld je hier aan >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *