Burn out door je relatie

burn out door je relatie

Hoi ik ben Danielle. Op mijn 29ste heb ik zelf een burn out gehad.

Lees hier mijn verhaal >

De term ‘burn-out’ betekent het ervaren van uitputting, afnemende motivatie en een verlies van interesse in iets waar je ooit volledig mee bezig was.

Hoewel deze term meestal wordt toegepast op werkomgevingen, kan een burn-out zich ook voordoen door een relatie en vaak om dezelfde werkgerelateerde redenen als op de werkvloer.

Hoe ontstaat een burn-out?

Op het werk treedt een burn-out meestal op als je begint te voelen dat je te hard werkt in vergelijking met de resultaten die worden verkregen.

Het zijn niet alleen de lange uren of de langzame vooruitgang, het is de combinatie van beide die het verlies van plezier in je werk veroorzaakt.

Als je het gevoel hebt dat je alles doet wat je kunt en geen stap vooruit komt, zijn gevoelens van frustratie, pessimisme en uitputting alleen maar natuurlijk.

Romantische relaties, vooral wanneer ze niet goed lopen, kunnen net zo veeleisend en belastend worden als een fulltime baan.

En als we buitengewoon hard hebben gewerkt om de relatie te laten werken en het nog steeds niet goed gaat, is de periode van het single-zijn die volgt vaak bezaaid met tekenen van een burn-out.

Tekenen van een burn-out door je relatie

Je bent emotioneel uitgeput

Veel mensen voelen zich uitgeput na een breuk, vooral als er sprake was van verdelende en energievretende momenten.

Er is een bepaald type uitputting dat wijst op een burn-out door je relatie, namelijk gebrek aan emotionele energie.

Als je het moeilijk vindt om een ​​emotionele reactie op iets te hebben – zelfs kleine, positieve dingen zoals moppen en lachen – kunnen je emotionele reserves zijn opgebrand.

Je voelt je cynisch of pessimistisch over liefde in het algemeen

Denk je dat als je in een andere relatie zou komen, deze gedoemd zal zijn om te mislukken?

Vind je dat je negatief spreekt over het concept van liefde, het een leugen of een recept voor een ramp in je leven noemt?

Geloof je dat verliefde mensen dwazen zijn? Deze gedachten zijn een ongelukkig gevolg van een relatie-burn-out.

Wat kun je aan je relatie-burn-out doen?

Wanneer je uiteindelijk in staat bent om terug te kijken naar je misgelopen relatie en de lessen ziet die het je heeft geleerd, zal de relatie een zinvolle plaats in je leven gaan krijgen.

Als je deze lessen begrijpt, kun je aan het genezingsproces beginnen en je voorbereiden op je volgende relatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *